Hlavní obsah

Basista Rancid představí v Praze svůj sólový projekt

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O velikonoční neděli vystoupí v pražském klubu 007 baskytarista punkové skupiny Rancid se svým sólovým projektem Devil´s Brigade. Před ním se představí texaská skupina Threes Away, kterou tvoří členové Born To Loose.

Článek

Zatímco kalifornští Rancid se hlásí k The Clash, Devil´s Brigade nabízí trochu odlišnou hudbu než je zaktualizovaný klasický punk okořeněný reggae. Baskytaru vyměnil za kontrabas a hraje směs punku a psychobilly.

Kořeny skupiny sahají do roku 2000. Když zrovna Rancid nekoncertovali nebo nenahrávali, Matt a zpěvák Tim Armstrong psali pro radost trochu odlišné písně. Některé z nich natočili na EP desku nebo pro kompilaci Give ´em boot. Teprve loni však projekt získal pevný tvar a Matt byl schopen nejen nahrál album, ale taky vyrazit na turné.

Na úvod večera vystoupí nová punková skupina Threes Away, kterou tvoří čtyři členové Born To Lose. Založili jí poté, co se jejich zpěvák Klinck vrhnul no sólového country projektu. Nowherebound.

Zbylí členové složili nový repertoár a v Praze se představí ještě před začátkem jejich evropského turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám