Hlavní obsah

Bohemia Jazz Fest uvítá Scofielda i McCoye Tynera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční letní Bohemia Jazz Fest začne letos 12. července na pražském Staroměstském náměstí prezentací legendárního pianisty McCoye Tynera s kvartetem včetně saxofonisty Garyho Bartze.

Článek

"Jsme velice rádi, že opět přivítáme prvního příjemce ceny Bohemia Jazz Award (2008) kytaristu John Scofielda. John se vrací se super hvězdným kvartetem - Mulgrew Miller na klavír, Scott Colley na kontrabas a Bill Stewart na bicí. Koncert se uskuteční na náměstí Svobody v Brně 21. července," uvedl muzikant, organizátor festivalu a propagátor jazzu Rudy Linka.

John Scofield je opravdovou kytarovou legendou a v Česku má slušnou základnu fanoušků. Vydal už desítky alb jazzového, jazzrockového i bluesového a gospelového charakteru. Hrál s Milesem Davisem, Herbie Hancockem, Patem Methenym, Billem Frisellem, Mavis Staplesovou, Billy Cobhamem a Medeski Martin & Wood.

Festival proběhne i v Domažlicích (14.7.), Plzni (15.7.), Táboře (16.7.), Prachaticích (22.7.) a Českých Budějovicích (23. a 24. 7.). Přesný program zatím nebyl zveřejněn.

"Díky vám, divákům, se stal Bohemia Jazz Fest jedním z největších hudebních festivalů v Evropě a já doufám, že se všichni opět v červenci sejdeme," vzkazuje Linka.

Reklama

Výběr článků

Načítám