Hlavní obsah

Hardcoroví Sick Of It All míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legenda newyorského hard core, skupina Sick Of It All, zahraje v rámci svého evropského turné 2. dubna v pražském Abatonu. Skupina patří k veteránům newyorské scény a předním představitelům žánru, který pomohla definovat. Je na turné k čtvrtstoletí své existence.

Článek

Skupina, která vznikla v polovině osmdesátých let, vyšla z punku. Pod vlivem thrashe zdůraznila jeho tvrdost a důraz, aniž by ho však zbavila typických atributů - sevřenosti a přímočarosti. Soubor vedený bratry Kollerovými, zpěvákem Louem a kytaristou Petem, proslavilo druhé album Just Look Around z roku 1992. Byla tak populární, že s ní podepsala smlouvu firma Warner Music, kde vyšlo mimo jiné album Bulit To Last .

Přestože jejich alba představují milníky v dějinách žánru, nejsilnější je skupina na koncertech, neboť desky nedokáží zachytit nasazení ani přímý kontakt s diváky.

Pro koncerty je typické, že se na podium vrhají fanoušci, aby z něj zase skočili zpět do vroucího kotle. Zpěvák také často otáčí mikrofon k divákům a nechává je zpívat refrény. Před Sick Of It All, kteří se pravidelně vracejí na tuzemská pódia, zahrají ještě Deafness By Noize a Flowers For Whores.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám