Hlavní obsah

Lekce inteligentního popu z Londýna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi dobrá evropská napodobenina současného amerického popu/soulu vychází v podání zpěvačky Jessie J z Londýna. Češi tohle ještě pořád neumějí, zato Angličané jsou dnes američtější než Amerika.

Článek

Amy Winehousová měla před pár lety tu drzost, že odjela ukázat Američanům, jak se zpívá blues, a uspěla. Jessie by teď mohla dávat lekce ze středoproudového R díky debutu Who You Are.

Už ji ocenili i lidé z odborné ankety BBC Sound of... a tihle chlapíci (a dámy) v minulosti několikrát prokázali, že vědí, o čem mluví. Jessie představuje šlehačku z poháru, v němž kdosi rozmixoval Pink a Aguileru. Přidal místy i trochu naboosterovaných kytar, ale ne tolik, aby se narušil základní pop/soulový styl.

Hlas má masivní a ze zpěvu vyzařuje obrovská energie, což je potřeba, ale možná by stálo zato mírně omezit sklony k jisté pěvecké hysterii, není přece nutné na posluchače pořád vyloženě "ječet". Emoce se dají odstínit - slavná Christina Aguilera to taky moc neumí, zato Pink ano. A Jessie J k tomu možná dojde časem, jako popový mainstreamový debut je Who You Are úctyhodná deska.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám