Hlavní obsah

R.E.M. najmou elitní režiséry na klipy pro každou písničku z nového alba

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

R.E.M. určitě nejsou první v historii, koho napadlo natočit video ke každé písničce na desce. Rozdíl bude spíš v kvalitě a v nákladech na klipy, protože američtí indie pop-rockeři to vzali skutečně z gruntu a kvůli nové desce Collapse Into Now povolali do zbraně velmi žádané tvůrce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Stipe (R.E.M.)

Článek

Frontman Michael Stipe pro NME uvedl, že chtějí na klipech pracovat např. s hollywoodským hercem Jamesem Francem, s Lancem Bangsem (Jackass) nebo na Oscara nominovaným dokumentaristou Albertem Mayslesem.

Stipe chce využívat nejmodernější technologie (takže lze čekat i 3D). Pomoci mu s tím má také režisér dokumentů Jem Cohen a všestranná výtvarná umělkyně Sam Taylor-Woodová, která natočila třeba film o dětství Johna Lennona nazvaný Nowhere Boy.

R.E.M. si vždy na klipech velmi zakládali (vzpomeňme na devadesátá léta a Out Of Time), ale nová deska Collapse Into Now je jejich první, která bude mít videoklip ke každé skladbě. Vyjde příští týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám