Hlavní obsah

Ve středu budou rozdány hudební ceny Anděl

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroční ceny Akademie populární hudby Anděl budou rozdány během středy v pražské Incheba Areně na Výstavišti. Stane se tak již podvacáté, přičemž letošní jubilejní ročník bude mít slavnostní ráz. Od 21 hodin budou v přímém televizním přenosu na ČT 1 vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií včetně nového jména v Síni slávy.

Článek

Tento ročník ankety nabídne ale i výroční pořad s názvem Ceny Anděl dvacetiletí. Ve vysílání ČT 1 naváže na slavnostní vyhlášení cen a bude rekapitulací dvacetileté éry vývoje hudební scény u nás. Oznámeni při něm budou interpret a album posledního dvacetiletí.

Již v patnáct hodin budou zítra v Incheba Areně vyhlášeny také výsledky žánrových cen Anděl. Česká televize z nich pořídí záznam, který odvysílá v pátek 25. února od 18 hodin na ČT 2.

Nejvíce nominací pro letošní ročník cen, čtyři, získala v lednu skupina Nightwork. Byla nominována v kategoriích skupina roku, album roku, skladba roku a videoklip roku. Tři nominace má písničkář Xindl X, po dvou Toxique, David Koller a Hana Hegerová a po jedné Kryštof (skupina roku), Petr Muk (zpěvák roku), Lucie Bílá a Lucie Vondráčková (zpěvačka roku), Embassy, Republic of Two a Martin Chodúr v kategorii objev roku a zpěvačka Debbi v kategorii skladba roku. Nominovaní vystoupí na středečním ceremoniálu naživo.

Mezi akademiky, kteří o majitelích sošek anděla hrajícího na šalmaj rozhodnou hlasováním na místě, zasednou hudební publicisté a odborníci, také ale Lenka Filipová, Vašo Patejdl, Karel Holas a František Černý z Čechomoru, Petr Kolář, Marta Jandová, Kryštof Michal ze Support Lesbiens, Peter Nagy, Igor Timko z No Name, Ilona Csáková a další. Večer budou moderovat Ewa Farna a Tomáš Klus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám