Hlavní obsah

Hlavní hvězdou slavného Glastonbury bude letos Beyoncé

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Beyoncé Knowlesová bude headlinerem nejznámějšího britského festivalu Glastonbury. Ohlásili to její manažeři. Vystoupí jako poslední a zajistí tak velkolepé finále monstrózní akce.

Článek

"Jsem natěšená, když pomyslím na to obrovské publikum a na to, jak nasávám jejich energii," vzkázala 29letá americká hvězda. "Tohle je největší festival na světě a já se nemůžu dočkat, až tam zazpívám."

Beyoncé patří k nejúspěšnějším umělcům v mainstreamovém R’n’B. Začínala v dívčí skupině Destiny's Child a v roce 2003 vydala úspěšné sólové album Dangerously in Love, se kterým získala v následujícím roce pět cen Grammy a jednu BRIT Award. V roce 2006 vydala album B’Day. Další dvojalbum I Am... Sasha Fierce (2008) bylo sice velmi průměrné, ale její hlas pořád patří k nejlepším na světě.

Beyoncé hraje také ve filmech, např. v muzikálu Dreamgirls, který připomínal dráhu slavné skupiny The Supremes, v komedii Austin Powers: Goldmember nebo naposledy v Cadillac Records, kde ztělesnila legendární zpěvačku z 60. let Ettu James.

Organizátoři festivalu, který probíhá v červnu, ještě neoznámili oficiální program, ale pokaždé tam vystupuje několik superhvězd kategorie A. Lístky na akci se prodávají bleskově.

Minulý rok na Glastonbury zpívali mimo jiné Stevie Wonder, Kylie Minogue a Gorillaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám