Hlavní obsah

Rada ČT snížila Janečkovi odměny na tři měsíce o pětinu

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada České televize (ČT) snížila na tři měsíce, počínaje únorem a konče dubnem, generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi pohyblivou část mzdy o 20 procent. Radní o tom rozhodli na svém středečním zasedání. Šéf veřejnoprávní televize tak přijde měsíčně o 13 680 korun.

Článek

Rada svůj verdikt zdůvodnila tím, že Janeček s ní momentálně nedostatečně komunikuje.

O snížení odměn rada rozhodla na základě svého usnesení ze zasedání, které se uskutečnilo v říjnu v Ostravě. Na něm vyslovila znepokojení nad selháním Janečka při komunikaci a informování o veřejných zakázkách ČT. Konkrétně tehdy šlo o výběrové řízení na výběr a správu televizních poplatků, které radní pozastavili.

Pohyblivá část mzdy generálního ředitele ČT Janečka může dosáhnout měsíčně až 68 400 korun, pevná část měsíční mzdy je pak 156 750 korun.

Reklama

Související články

Šéf ČT Janeček zveřejní honoráře umělců

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček oznámil na středečním výjezdním zasedání Rady ČT v Brně, že hodlá zveřejňovat na webu televize jak výrobní...

Rada ČT snížila Janečkovi plat o pět procent

Rada České televize (ČT) snížila na svém středečním jednání plat generálního ředitele Jiřího Janečka o pět procent. Totéž se bude týkat i jeho managementu. Pro...

Výběr článků

Načítám