Hlavní obsah

Nová DVD - Scott Pilgrim proti zbytku světa i Jíst, meditovat, milovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové DVD novinky tohoto týdne nám přinášejí nadupanou komiksovou adaptaci Scott Pilgrim proti zbytku světa. Romanticky založené diváky ale bude spíš zajímat film s Julií Robertsovou Jíst, meditovat, milovat.

Článek

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa je roztomile potrhlá romantická komedie říznutá akcí, světem videoher a vizuálními i slovními fóry.

Scottu Pilgrimovi je dvaadvacet, žije na úkor svého homosexuálního spolubydlícího, hraje v garážové kapele Sex Bob - omb a stylem pásové výroby balí jednu holku za druhou. Pak potká Ramonu a zamiluje se. Jenže jeho nová láska s sebou vleče děsivé prokletí: každý, kdo s ní chce chodit, musí nejdřív porazit sedm jejích bývalých partnerů v boji na život a na smrt.

Scott Pilgrim vs. the World, USA/Velká Británie/Kanada, 2010, 112 min., české titulky, režie: Edgar Wright, hrají: Michael Cera, Alison Pillová, Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong...

Jíst, meditovat, milovat

Romantický film o hledání sebe sama Jíst, meditovat, milovat je založený na pamětech Elizabeth Gilbertové, které se staly bestsellerem.

Liz Gilbertová měla všechno, o čem se předpokládá, že o tom moderní žena sní - manžela, dům, úspěšnou kariéru - a přesto jako mnoho dalších se cítila ztracená, zmatená a hledala, co vlastně v životě chtěla. Čerstvě rozvedená a na životní křižovatce vychází Liz ze své zóny klidu a pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj život. Vydává se na cestu kolem světa, která se stává cestou, kdy hledá sebe samu.

Eat Pray Love, USA, 2010, 140 min., české titulky, režie: Ryan Murphy, hrají: Julia Robertsová, I. Gusti Ayu Puspawati, Hadi Subiyanto, Billy Crudup...

Secretariat

Diane Laneová a John Malkovich se setkali v dojemném příběhu inspirovaném skutečnými událostmi.

Za každým úspěchem stojí nesplnitelný sen. Staňte se svědky velkolepé cesty neuvěřitelného koně, jménem Secretariat, a dojemného příběhu jeho neobvyklé majitelky, ženy v domácnosti, která vsadila všechno na to, že se její kůň stane šampiónem.

Za každým úspěchem stojí nesplnitelný sen. Staňte se svědky velkolepé cesty neuvěřitelného koně, jménem Secretariat, a dojemného příběhu jeho neobvyklé majitelky, ženy v domácnosti, která vsadila všechno na to, že se její kůň stane šampiónem.

Secretariat, USA 2010, 117 min., režie: Randall Wallace, hrají: Diane Laneová, John Malkovich, Dylan Walsh, Margo Martindaleová, Nelsan Ellis...

Cyrus

Cyrus je komedie o lásce, rodině a jednom souboji na ostří nože.

Už dlouho rozvedený John má pocit, že konečně našel tu pravou: seznámil se s milou a přitažlivou Molly. Vše má jeden háček - Mollyin syn Cyrus matku jen tak nespustí z očí a rozhodně nemá v úmyslu snášet v její blízkosti jiného muže. Začíná zarputilý souboj o výsadní post Muže č. 1, ve kterém si ani John, ani Cyrus neberou žádné servítky.

Cyrus, USA 2010, 91 min., režie: Jay Duplass, Mark Duplass, hrají: John C. Reilly, Jonah Hill, Marisa Tomeiová, Catherine Keenerová, Matt Walsh...

V zajetí minulosti

Kanadská komedie V zajetí minulosti ukáže, že nezáleží, kým jste byli dříve, důležité je jen to, kým jste dnes.

Hrdina kanadské komedie Vince strávil pět let v kriminále a chtěl by za svou minulostí udělat tlustou čáru. Jeho šéf to však vidí jinak a přiměje ho, aby znovu kradl auta. Ale setkání s krásnou Belindou mu dá novou naději. Obchodnice s uměním v něm totiž objeví pozoruhodný talent a podá mu pomocnou ruku...

The Con Artist, Kanada 2010, režie: Risa Bramon Garcia, hrají: Rossif Sutherland, Rebecca Romijnová, Donald Sutherland, Sarah Roemerová, Russell Peters...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám