Hlavní obsah

Kopiím Pink Floyd se v Ostravě aplaudovalo vestoje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Počtvrté v krátké době vyprodáno a počtvrté aplaus vestoje. Nové představení, se kterým nyní členové revivalového projektu Australian Pink Floyd Show křižují Evropu, ovládlo v pondělí ostravskou ČEZ Arénu. A fanoušci byli opět nadšeni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Koncert The Australian Pink Floyd Show v ostravské ČEZ Aréně byl i letos vyprodaný.

Článek

Seskupení australských hudebníků, kteří si až puntičkářsky zakládají na co nejvěrnějším kopírování legendárních Pink Floyd, včetně originálních videoprojekcí a kvadrofonního zvuku, se představí ještě v úterý v pražské Tesla Aréně. Poté zamíří na Slovensko, do Německa, Velké Británie, Francie, Itálie a dalších zemí.

Tříhodinová šou

V posledních pěti letech už čtvrtý ostravský koncert Australian Pink Floyd Show trval v pondělí bezmála tři hodiny. Začal velkolepou skladbou Shine On You Crazy Diamond a pokračoval velkými časovými skoky od posledního floydovského alba The Division Bell k písním z nejslavnějších alb ze sedmdesátých let i k nejstarším barrettovským nahrávkám z let šedesátých.

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show v Ostravě

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show v Ostravě

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show v Ostravě

Ve druhé polovině pochopitelně nemohly chybět ani „povinné“ skladby Wish You Were Here, Another Brick In The Wall a Comfortambly Numb. Novinkou letošního turné kapely, která se tentokrát představila v mírně pozměněné sestavě, jsou trojrozměrné videoprojekce, jež byly k vidění hlavně ve druhé polovině koncertu.

Reklama nelhala

Ti, kdo zažili předchozí české koncerty Australian Pink Floyd Show, byli také příjemně překvapeni účastí nového vokalisty Alexe McNamary, který dodal některým floydovským písním svým sametově měkkým hlasem nový a ještě působivější rozměr. Reklamy na koncert slibovaly, že nové představení Australian Pink Floyd show bude díky použití trojrozměrných videotechnologií a kvadrofonnímu zvuku „největším a nejúžasnějším tribute Pink Floyd všech dob.“

Kdo tohle marketingové vábení bral trošku s rezervou, nemohl být zklamán. Kapela na svém probíhajícím evropském turné v podstatě předvádí to samé, co už několikrát předtím. Tedy hudebně i vizuálně dokonalou kopii koncertů Pink Floyd s důrazem na každý detail. Jen repertoár je vždy mírně odlišný a jiné jsou i doplňkové videoprojekce (tentokrát je mohli fanoušci sledovat s 3D brýlemi na očích).

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show v Ostravě

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show v Ostravě

Ani na novém turné nechybí neodmyslitelné nafukovací figuríny – tentokrát třeba obří postava učitele v písni Another Brick In The Wall či hopsající klokan během One Of These Days. Naděje, že tři dosud žijící členové originálních Pink Floyd ještě někdy vyrazí na společné světové turné, se v dnešní době už rovná téměř nule.

I proto se zdá, že projekt The Australian Pink Floyd Show má díky svým nepopiratelným kvalitám i podpoře žijících členů Pink Floyd zaručen dlouhou životnost. A je možná i otázkou času, kdy se podobných kopií někdy v budoucnu dočkají i některé další velké veličiny světového rocku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám