Hlavní obsah

Nová DVD - (K)Lamač srdcí i Tajemství mumie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trh s DVD se po vánoční přestávce pomalu rozjíždí. Druhý lednový týden vychází francouzská romantická komedie (K)Lamač srdcí, nebo dobrodružná fantasy Tajemství mumie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

(K)Lamač srdcí

Francouzská romantická komedie (K)Lamač srdcí vypráví o tom, že každá životní jistota je relativní a láska si nedá poroučet.

Alex se svou sestrou provozuje společnost, která poskytuje vskutku speciální služby: rozbíjí partnerské vztahy na objednávku. Jednoho dne si je najme bohatý muž, jenž není spokojen s ženichem své dcery. Dvojice obchodníků se štěstím má ovšem na svůj úkol jenom týden. Hra o čas a lásku může začít.

Heartbreaker, Francie/Monako, 2010, 105 min., české titulky, režie: Pascal Chaumeil, hrají: Romain Duris, Vanessa Paradisová, Julie Ferrier, François Damiens, Héléna Noguerraová...

Tajemství mumie

Režisér a producent Luc Besson natočil dobrodružnou fantasy určenou mladší generaci, jde o adaptaci klasického komiksu.

Píše se rok 1912 a mladá šarmantní reportérka Adele Blanc-Sec je ochotna učinit vše, aby dosáhla svých cílů. Neohroženě se vrhá do boje s podvodníky, šílenými vědci, ale i zkorumpovanými politiky. Ve chvíli, kdy Paříž ohrožuje 136 milionů let starý ptakoještěr, je to právě ona, kdo přispěchá městu světel a jeho obyvatelům na pomoc.

The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec, Francie, 2010, 105 min., český dabing, režie: Luc Besson, hrají: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian...

Síla lásky

Co se stane, když proslulý vědec zdrcený ztrátou své nejstarší dcery vydá knihu, dokazující neexistenci boha? To je případ Charlese Darwina a jeho mistrovského díla O původu druhu.

Britské drama vypráví o revolučním teoretikovi z malé anglické vesnice, jehož vědecká víra byla denně konfrontována s dogmatickými názory silně nábožensky založené manželky.

Creation, Velká Británie, 2009, 108 min., režie: Jon Amiel, hrají: Jennifer Connellyová, Paul Bettany, Jeremy Northam, Toby Jones, Benedict Cumberbatch...

Herečky

Přední francouzská herečka Valeria Bruni-Tedeschiová, která si ke svému režijnímu debutu Herečky napsala i scénář, nijak nezastírá, že jde o autobiografický příběh.

Marcelline je obletovaná herečka, kterou už unavují herecké i milostné nabídky. Když však těsně před svými čtyřicetinami dostane hlavní roli v Turgeněvově divadelní hře Měsíc na vsi, setká se po dlouhé době s přítelkyní z herecké akademie, která mezitím stihla založit rodinu. Marcelline propadne úzkosti, co dál se svým prázdným osobním životem. Záchytné body hledá u bývalých milenců, mladého kolegy, u excentrické matky...

Actrices, Francie 2007, 107 min., české titulky, režie: Valeria Bruni Tedeschiová, hrají: Valeria Bruni Tedeschiová, Noémie Lvovskyová, Louis Garrel, Mathieu Amalric, Valeria Golinoová, Maurice Garrel, Pascal Bongard...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám