Hlavní obsah

Divadelní maratóny začínají v Ostravě, Praze a dalších městech

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava/Praha

Ve středu 24. února začíná v severomoravské metropoli pětidenní divadelní maratón, který už počtrnácté pořádá Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Komorní scénou Aréna, Divadelní společností Petra Bezruče a s Divadlem loutek Ostrava.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Národní divadlo moravskoslezské bude hostit pětidenní divadelní maratón.

Článek

Smyslem setkání je nabídnout především divadelní veřejnosti včetně studentů divadelních škol co nejreprezentativnější průřez tvorbou všech zúčastněných divadel. K vidění budou inscenace režisérů Jana Mikuláška, Janusze Klimszy, Martina Františáka, Václava Klemense, Ivana Krejčího a dalších osobností ostravské divadelní scény. O inscenacích se bude hovořit na třech seminářích.

Festival Malá inventura v Praze

V Praze začíná divadelní festival Malá inventura. Z přehlídky produkce divadla Alfred ve dvoře se od roku 2003 stal reprezentativní festival, který pořádá Nová síť a který mapuje tvorbu nejvýznamnějších pražských scén v oblasti takzvaného nového divadla.

„Letos odehrajeme během šesti dnů přes třicet autorských projektů na osmi místech v Praze, kromě Alfreda ve dvoře například i v NoD Roxy, Divadle Archa, Duncan Centru či v La Fabrice,“ potvrdila umělecká ředitelka Alfreda ve dvoře a poradkyně Nové sítě Šárka Havlíčková.

Velká inventura v Hradci Králové i Liberci

„Novinkou je dramaturgická sekce Bílé vrány jako prostor k prezentaci autorských představení, jež svou kvalitou obstojí na současné mezinárodní scéně živého umění.“ Na Malou inventuru naváže Velká inventura v Hradci Králové a v Liberci, jež nabídku představení Nové sítě bude kombinovat s místními aktivitami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám