Hlavní obsah

Oscarový film Unaveni sluncem bude mít pokračování, prohlásil režisér Michalkov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na 9. května ohlásil ruský hvězdný režisér Nikita Michalkov s napětím očekávané pokračování svého oscarového filmu Unaveni sluncem (1994). Pětašedesátiletý režisér považuje 65. výročí evropského konce druhé světové války za důstojný rámec pro údajně nejdražší produkci v ruské filmové historii za 40 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun).

Článek

Poté, co se první část filmu odehrává za dob stalinského teroru 30. let minulého století, pokračování natočené částečně v Německu má ukázat druhou světovou válku. V hlavních rolích se znovu představí Michalkov sám, stejně jako jeho dcera Naděžda a herec Oleg Menšikov.

Pokračování je prý pojato jako monumentální válečný film. Je rozděleno do dvou epizod. První bude mít premiéru v květnu, již natočená druhá epizoda s podtitulem Pevnost pak 4. listopadu 2010. Současně je z filmového materiálu sestříhána dvanáctidílná televizní série.

Angažují se i ruští politici

Při filmování v Rusku navštívil režiséra blízkého Kremlu premiér Vladimir Putin. Michalkov, který je ve své vlasti jako herec, producent a autor žijící legendou, je u části filmové branže kvůli svému autoritářskému stylu a blízkosti ke státní moci vnímán zčásti rozporuplně.

V pokračování Michalkovova oscarového snímku například dostala roli ošetřovatelky dcera ministra pro civilní obranu a mimořádné situace Sergeje Šojgua Olga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám