Hlavní obsah

Redford chystá drama, Stone točí dokument

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská filmová legenda Robert Redford se chystá režírovat historické drama o úspěšném atentátu na amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter.

Článek

Redfordův snímek má zatím pracovní název The Conspiration a měl by se zaměřit na jistou Mary Surrattovou, která měla na atentátu nemalý podíl. Scénář k filmu napíše James Solomon a jednu z titulních postav by měl ztvárnit skotský herec James McAvoy.

Lincoln, který byl u moci během občanské války v letech 1861 až 1865, se proslavil jako prezident, který ve Spojených státech zrušil otroctví. Proto na něho jeden ze sympatizantů Jižanů, John Wilkes Booth, spáchal 14. dubna 1865 ve washingtonském divadle atentát. Licoln skonal o den později v nemocnici.

Americký režisér Oliver Stone zase natáčí desetidílný dokument o neznámých momentech americké historie. Seriál s názvem Oliver Stone’s Secret History Of America (Tajná historie Ameriky Olivera Sonea) by měli vidět divácí kabelové televize Showtime během roku 2010.

Jeden z dílů chystaného seriálu bude věnovaný studené válce Ameriky se Sovětským svazem v 80. letech minulého století, další americkému prezidentovi Harrymu Trumanovi a jeho rozhodnutí shodit atomovou bombu na Japonsko, jiný změně Ameriky po pádu komunismu ve východní Evropě.

„Tenhle seriál bude nejhlubším přínosem pro další generace, který jsem kdy ve filmu vytvořil. Mohu jen doufat, že změny v našem myšlení, o kterých seriál také je, přinesou pozitivní výsledek,“ řekl Stone.

Reklama

Výběr článků

Načítám