Hlavní obsah

Bárta, Koller a Ebenové uvítají na českých hradech posluchače na kolech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putovní hudební festival České hrady se rozrostl o další zastávku (hrad Rožmberk nad Vltavou) a navíc chce letos podpořit spontánní zvyk některých návštěvníků, kteří začali koncerty konané v prostředí hradů navštěvovat na kole. Cyklistické veřejnosti nabídne úschovny kol i doprovodný program (exhibici bikerů).

Článek

Festival letos proběhne na Točníku ve Středočeském kraji, Kunětické hoře na Pardubicku, Švihově u Plzně, Bezdězu a Rožmberku nad Vltavou.

"Druhou novinkou letošní dramaturgie je zaměření na cyklistickou veřejnost. Pro letošní ročník došlo k propojení s projektem Kolo pro život, čímž festival vyjde vstříc amatérským cyklistům, ale zároveň představí v rámci nově zavedeného sportovního programu například exhibice profesionálních bikerů. Putování po českých hradech zaměřené na hudbu, památky a cyklistiku začne o víkendu 10. a 11. července ve Středních Čechách a skončí na jihočeském Rožmberku 7. a 8. srpna," sdělila mluvčí festivalu Martina Reková.

„Po čtyřech letech jsme vyslyšeli prosby lidí, kteří nám píšou z různých koutů České republiky. Paradoxně v tomto ekonomicky slabším roce se nám podařilo festival rozšířit o jeden víkend a zároveň letos nebudeme navyšovat vstupné,“ upřesnil jeden z organizátorů Michal Šesták.

Bratři Ebenové

FOTO: www.bratriebenove.cz

Program na hradech je vždy dvoudenní. Přijede Dan Bárta & Illustratosphere, David Koller s kapelou, Bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Sunflower Caravan, Divokej Bill, Čechomor, Chinaski, Monkey Bussiness Tleskač a další.

Plán festivalu:

10. – 11. července, Točník

17. – 18. července, Kunětická hora

24. – 25. července, Švihov

31. července – 1. srpna, Bezděz

7. – 8. srpna, Rožmberk nad Vltavou

Zvýhodněné vstupenky stojí do 7. června na páteční program 150 korun a na sobotní program 300 korun, poté až do konání akce budou lístky za 170 a 350 korun. Předprodej probíhá v sítích Ticketstream. Vstupenku je možné zakoupit i přes internet jako E-ticket. Na místě budou lístky stát 200 korun na páteční program nebo 400 korun na sobotu. V těsné blízkosti všech hradů je možnost stanování zdarma. Více informací na www.ceskehrady.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám