Hlavní obsah

Ensemble Modern na Pražských premiérách

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších souborů soudobé hudby, německý Ensemble Modern z Frankfurtu, vystoupí na přehlídce Pražské premiéry 2009. Šestý ročník přehlídky evropské soudobé hudby začíná v pondělí 16. a potrvá do 22. března. Organizátorem je opět Česká filharmonie.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Rudolfinum

Článek

Vedle českých skladatelů budou uvedena díla autorů z Německa, Lucemburska, Nizozemska, Velké Británie a Irska. Soubor Ensemble Modern vystoupí 19. 3. v Rudolfinu a zahraje mj. díla svého dirigenta Matthiase Pintschera, dále Wolfganga Rihma a našeho Miroslava Srnky.

Kromě pražských orchestrů (ČF, Pražská komorní filharmonie aj.) přijedou i některé mimopražské. Špičky soudobé hudby zastoupí kupř. díla Petera Maxwella Daviese, Harrisona Birthwisthlea či Karla Husy. Kuriozitou bude koncertní uvedení tří oper (od Jaroslava Krčka, George Benjamina a Michala Košuta), celkem zazní 18 děl ve světové premiéře a 32 v české premiéře.

Reklama

Související témata:

Související články

Opera 2009 zve na představení i besedu

Festival hudebního divadla Opera 2009, který do poloviny března představí v Praze tvorbu třinácti souborů z České republiky, pokračuje o víkendu dalšími...

Laterna magika přejde do svazku ND Praha

V nové sezóně 2009–2010 chystají soubory pražského Národního divadla pět operních, devět činoherních a dvě baletní premiéry. Oznámilo to vedení ND v čele...

Výběr článků

Načítám