Hlavní obsah

Na slovenské obrazovky se vrací hlasatelky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Veřejnoprávní Slovenská televize (STV) před několika lety zrušila hlasatelky a zdálo se, že tato profese nenávratně skončila. Opak je však pravdou. Po komerční televizi Joj Plus, v níž se už několik týdnů sporadicky objevují hlasatelky jako vzpomínka na staré časy, se v průběhu nadcházejících vánočních svátků objeví hlasatelky opět také na obrazovkách STV.

Foto: Pro Novinky Zdeněk Děda, Novinky

Návrat do starých časů? Hlasujte v anketě, zda byste chtěli vrátit hlasatelky i do České televize.

Článek

Joj Plus sáhla po osvědčených hlasatelkách z minulosti, jako jsou Ada Straková nebo Nora Beňačková. Veřejnoprávní televize zkombinuje klasiku s aktuálními tvářemi televize. Na obrazovky se tak vrátí Alena Heribanová (24.12.) a Hana Rapantová (26.12.). Roli hlasatelky si vyzkouší moderátorka slovenské verze pořadu Pošta pro tebe Katarína Brychtová (25.12.). Populární moderátor soutěže 5 proti 5 Andrej Bičan se objeví v roli hlasatele STV na Silvestra.

Heribanová má v STV stále svůj pořad, ale Rapantová se na obrazovky vrací poprvé od roku 2004. "Doba se zrychlila, tomu přizpůsobíme i náš projev," uvedla Heribanová.

V průběhu svátků STV odvysílá mimo jiné střihové pořady o Júliovi Satinském, Mariánu Zednikovičovi a Michalu Dočolomanském. Po jednotlivých medailonech bude pokaždé do pořadu zařazen film, v němž se tito herci objevili.

Anketa

Chtěli byste v televizi hlasatelky?
Ano
81,3 %
Ne
18,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 562 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám