Hlavní obsah

Koncert Live Earth se letos uskuteční v Bombaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník charitativního koncertu Live Earth se uskuteční 7. prosince v indickém městě Bombaj. Jako hlavní hvězdy se představí skupina Bon Jovi a zpěvák Roger Waters ze skupiny Pink Floyd. Výtěžek z koncertu letos věnují organizátoři na projekty zabývající se obnovitelnými zdroji energie, uvedla BBC.

Článek

Na rozdíl od minulého ročníku bude letos Bombaj jediným hostitelským městem. Loňský byl zaštítěn bojem proti globálnímu oteplování a konal se na devíti místech, včetně Londýna, Johannesburgu a Tokia. O otázkách klimatu bude letos na akci Live Earth v Bombaji mluvit její zakladatel, bývalý americký viceprezident Al Gore.

Peníze z koncertu půjdou projektu Climate Project India, který z nich bude financovat své vzdělávací programy a plány ohledně obnovitelné energie. Peníze dále půjdou na kampaň TERI´s Light a Billion Lives, která zajišťuje osvětlení ze solárních panelů pro venkovská obydlí bez elektřiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám