Hlavní obsah

Famufest proběhne v pražském divadle Archa od 6. listopadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival pořádaný studenty Filmové Akademie Múzických Umění (FAMU) proběhne ve dnech 6. - 9. listopadu v pražském divadle Archa. Kromě studentských snímků nabídne workshopy a doprovodné koncerty zahraničních indie skupin.

Článek

"Letošní Famufest nabídne 13 bloků soutěžních i nesoutěžních studentských filmů. Do každého devadesátiminutového bloku budou zařazeny filmy od režisérů, kteří se narodili ve stejném roce. Jednotlivé projekce budou zároveň uvedeny filmy natočenými na FAMU právě v roce narození autorů. Staré snímky by měly ilustrovat dobu svého vzniku, a zároveň nabídnout srovnání současné a minulé tvorby studentů," uvedli organizátoři.

Novinkou Famufestu bude prezentace nerealizovaných scénářů z dílny studentů katedry scenáristiky a dramaturgie. Studenti této katedry každoročně vytvářejí mnoho scénářů, jejichž prezentace je velmi obtížná. V rámci komponovaných večerů budou mít studenti možnost své scénáře představit. Na těchto programech budou participovat posluchači herectví a režie DAMU.

Předpremiéra Zlatých šedesátých

Návštěvníky festivalu čeká kromě studentské tvorby předpremiéra jednoho dílu z nového dokumentárního cyklu Zlatá šedesátá, který pojednává o zlaté éře československého filmu. Na jeho vzniku se podíleli producent Čestmír Kopecký a režisér Martin Šulík.

Famufest zároveň nabízí bohatý doprovodný program v podobě odpoledních workshopů, diskusí, přednášek a koncertů. Ve spolupráci se Sperm Festivalem v Praze premiérově vystoupí mj. australští The Presets, freak-folkoví benjamínci High Places z New Yorku nebo slovenský alternativně hip hopový projekt Modré Hory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám