Hlavní obsah

Americký tanečník musel ochrance na letišti v Izraeli zatančit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Předvést taneční kroky musel zaměstnancům bezpečnosti na izraelském letišti afroamerický člen baletní skupiny Amerického tanečního divadla Alvina Aileyho. Až poté ho ochranka byla ochotná pustit do země.

Článek

Skupina chce oficiálně protest kvůli způsobu, jakým zaměstnanci bezpečnostní služby Ben Gurionova mezinárodního letiště u Tel Avivu zacházeli s Abdur-Rahimem Jacksonem. Jackson má muslimského otce, ale je zasnouben s tanečnicí skupiny - Židovkou, která má v Izraeli velkou rodinu. Oficiální činitelé letiště k incidentu žádné vysvětlení nepodali.

Jacksona odvedli zaměstnanci ochranky po příletu na letiště stranou do oddělené místnosti, kde ho vyslýchali. "Ptali se ho, jak se jmenuje a co dělá. Ukázal jim náš program, kde je uveden jako tanečník a kde jsou jeho fotografie z vystoupení," řekl mluvčí skupiny.

"Pak mu člen ochranky řekl. 'Když jsi tanečník, tak zatancuj.' Jackson jim tedy předvedl několik baletních kroků," dodal mluvčí. Jackson podle něj neviděl žádný problém v dotazech, které mu ochranka položila, ale požadavek, aby předvedl tanec, ho "hluboce zarmoutil".

Skupina Alvina Aileyho zahajovala vyprodaným vystoupením v Izraeli jubilejní padesáté mezinárodní turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám