Hlavní obsah

V Praze večer zahraje Alanis Morissette

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette, celým jménem Alanis Nadine Morissette, vystoupí v úterý ve 20 hodin v Kongresovém centru v Praze. Vstupenky na koncert jsou již vyprodané, bude to zpěvaččino první samostatné zastavení v Česku.

Článek

Přijede v rámci turné ke svému aktuálnímu albu Flavors Of Entaglement, které vyšlo na začátku června, a ona v něm pokračuje ve svých osobních písničkářských výpovědích. Tématem kolekce je boj za znovunalezení sebe sama, důsledek rozchodu s přítelem Ryanem Reynoldsem.

Připravuje autobiografickou knihu

Kromě koncertování nyní dokončuje autobiografickou knihu. „Vždycky jsem chtěla napsat knížku,“ říká. „Myslím na to už delší dobu, ale nechci jenom sepisovat své vzpomínky. Ráda bych, aby to byl spíše multimediální projekt. Jsem schopna psát texty k tříminutovým písničkám, ale napsat dvousetstránkovou knihu je něco jiného.“

Bojovou náladu, kterou v době kolem vydání posledního alba Kanaďanka měla, dokladuje i její nedávná kritika na adresu gramofonových firem. Zastala se všech zpěvaček, které chtějí být přes podepsanou smlouvu s koncernem nezávislé, ale nedostávají k tomu prostor.

Umělkyně s vlatním názorem je nebezpečným zjevením

„Sexismus je v téhle branži běžná věc. Přestala jsem si ho na nějaký čas dokonce všímat, protože je všudypřítomný. Žena, která je umělkyně a má vlastní názor, je pro společnost nebezpečným zjevením. Znám producenty, kteří se mnou nechtěli dělat, protože se mě báli,“ konstatovala.

Sedminásobná držitelka prestižního ocenění Grammy vydala své první album nazvané Alanis v roce 1991. Nyní má na svém kontě již sedm desek.

Reklama

Související články

Alanis Morissette bude hrát ve sci-fi filmu

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette si zahraje v nízkorozpočtovém sci-fi filmu. Ztvární roli Sylvie, ženy, která se léčí na rakovinu a objevuje se ve vizích...

Alanis Morissette v srpnu zazpívá v Praze

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette vystoupí 12. srpna v pražském Kongresovém centru. V červnu jí má vyjít nová řadová deska Flavors of Entanglement.

Výběr článků

Načítám