Hlavní obsah

TV: Věčný svit neposkvrněné mysli Bolka Polívky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní víkend nabízí českou klasiku Dědictví aneb kurvahošigutntag, americkou pop-cornovku o zelené příšeře Hulk, a také jeden zajímavý úlet Charlieho Kaufmana, Jima Carreyho a Michela Gondryho pod názvem Věčný svit neposkvrněné mysli.

Článek

Věčný svit neposkvrněné mysli

Nesmělý Joel se zamiluje do výstřední dívky Clementine, která se po čase odhodlá k rozchodu a nechá si vymazat z paměti všechny vzpomínky na něj. Joel se rozhodne udělat to samé, ale dojde k neblahé chybě.

Americký film oceněný Oscarem vznikl podle neotřelého scénáře Charlieho Kaufmana. V hlavních rolích excelují Jim Carrey, Kate Winsletová a Kirsten Dunstová pod režijním vedením Michela Gondryho.

(Věčný svit neposkvrněné mysli, ČT2, Ne 22:50)

Hulk

David Banner se proměňuje v obludného obra Hulka. Chce být zase normálním člověkem, a tak se vloupá do výzkumné laboratoře doktora Ronalda Pratta, kde jak doufá, najde možnost vysvobození. Pratt chce pomoci, ale ocitne se v moci krásné agentky. Hollywoodský komerční trhák Hulk natočil v roce 2003 režisér Ang Lee.

(Hulk, Prima, So 20:00)

Bolek Polívka a Miroslav Donutil ve filmu Dědictví aneb kurvahošigutntag.foto: Space films

Dědictví aneb kurvahošigutntag

Co lze dnes ještě dodat ke kultovní komedii Dědictví aneb kurvahošigutntag? Bolek Polívka v ní vytvořil geniální postavu přiopilého vesnického burana Bohúše, jehož peprné výroky zlidověly podobně jako ty Švejkovy. Režisérce Věře Chytilové se podařilo natočit třeskutou frašku i nadčasový příběh o síle peněz a slabosti lidí.

(Dědictví aneb kurvahošigutntag, Pá, Nova, 20.00)

Anketa

Nenechám si ujít:
Věčný svit neposkvrněné mysli
62 %
Hulk
2,6 %
Dědictví aneb kurvahošigutntag
35,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 234 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám