Hlavní obsah

Borat napálil analytika izraelské rozvědky Mossad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová reinkarnace Borata Bruno se z USA přesunula do Izraele, kde si podala bývalého pracovníka izraelské rozvědky Mossad.

Foto: ČTK

Britský komik Sacha Baron Cohen známý též jako Borat a Bruno

Článek

Izraelský analytik Jossi Alpher byl podle agentury AP požádán o interview, které údajně mělo dokumentovat izraelsko-palestinský konflikt. Komickou situaci Alpher vylíčil v dopise, který byl otištěn v židovském týdeníku Forward, vycházejícím v New Yorku. Snímek Bruno natáčí komik Sacha Baron Cohen od začátku letošního roku.

Alpher byl prý v Jeruzalémě odveden dolů po točitém schodišti a dlouhými chodbami na místo, kde se měl rozhovor uskutečnit. Fakt, že něco není v pořádku, si uvědomil, když uviděl tazatele - muže tvrdícího, že je německá rocková hvězda, vyšňořeného v koženém ocvočkovaném oděvu.

Až později se napálený analytik dozvěděl, že to byla současná Cohenova filmová postava: excentrický homosexuální rakouský módní reportér Bruno, který se v převleku vydává odhalovat tajemství světa módy.

Bruno nedávno natáčel také v americkém Kansasu a v Kalifornii, kde se dostal do křížku s ochrankou na letišti.

Hamás nebo hummus?

Když si Alpher a jeho palestinský partner uvědomili, že jsou jim kladeny naprosto idiotské otázky, začal jim být tým několika asistentů a tří kamer ještě více podezřelý. Podle Alphera prý bylo pozdě na to, aby rozhovor odřekli, protože už předem podepsali souhlas s jeho zveřejněním a dostali za něj zaplaceno.

V jednom okamžiku interview tazatel přirovnal blízkovýchodní konflikt k roztržce mezi hollywoodským hercem Bradem Pittem a jeho bývalou a současnou ženou. Dvojice také musela vysvětlovat rozdíl mezi Hamásem, radikálním islámským hnutím, ovládajícím pásmo Gazy, a hummusem - pomazánkou z cizrny, která se jí na Blízkém východě.

Cohen už svými fiktivními rozhovory napálil mnohé prominenty. Mezi dalšími postavami, které britský komik ztvárnil, jsou rapper Ali G či kazašský reportér Borat Sagdijev.

Až dotočí Bruna, chce se vrhnout na roli detektiva Sherlocka Holmese v nové hollywoodské komedii. Doktora Watsona ztvární Will Ferrell.

Vše o Brunovi najdete na jeho stránce http://mitbruno.com/

Reklama

Související články

Borat ztvární Sherlocka Holmese

Proslulého literárního detektiva Sherlocka Holmese si zahraje v nové hollywoodské komedii britský komik Sacha Baron Cohen, pověstný především filmovým...

Výběr článků

Načítám