Hlavní obsah

De Niro ve Varech: je čas na změnu, Obama bude prezidentem

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY
Aktualizováno

Cítím, že Barack Obama bude příštím prezidentem Spojených států, řekl v sobotu americký herec a režisér Robert De Niro na tiskové konferenci v karlovarském hotelu Thermal. Před desítkami novinářů se zpovídal nejen z kladného vztahu k americkým demokratům, ale také z lásky k filmu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert De Niro zdraví diváky při odjezdu z tiskové konference.

Článek

De Niro se nijak netajil tím, že mu současná politika republikánského prezidenta George W. Bushe nevyhovuje.

„Posledních sedm až osm let u nás bylo hodně špatně,“ shrnul Bushova dvě volební období. Podle něj je čas na změnu. „Podporuji Obamu, hodně mu věřím. Cítím, že bude příštím prezidentem. Zlepší naše vztahy s okolním světem,“ řekl De Niro.

Novinářům pak také sdělil, že má rád jak režisérkou, tak hereckou profesi. Přiznal, že v obou směrech čerpá z vlastního života a životů svých známých a blízkých. "Jako režisér nechávám hercům hodně prostoru," prozradil svůj způsob práce za kamerou. Dobrý film podle něj ale dělají nejen režisér a herci, ale hlavně scénář, v němž musí být silný příběh a musí být dobře napsaný.

Zmínil se také o kolezích, s nimiž si v minulosti ve filmech zahrál. Zavzpomínal třeba na Bruce Willise: "Má výborný smysl pro humor. Dokáže se zasmát i sám sobě." Willis si zahrál s De Nirem ve snímku, který se v pátek promítal na úvod karlovarského festivalu, Co se vlastně stalo. De Niro k němu dodal, že ztvárnění hollywoodského světa a jeho postav většinou vychází ze skutečnosti.

Tisková konference Roberta de Niro

Robert de Niro v tvrobě

  • Poprvé stanul před kamerou ve 22 letech jako bezejmenný host restaurace v dramatu Tři pokoje na Manhattanu v roce 1965.
  • Větší role se dočkal o šest let později v komedii The Wedding Party.
  • Zlom v kariéře znamenala v roce 1973 postava Bruce Pearsona ve filmu Bang the Drum Slowly. V témže roce se setkal s režisérem Martinem Scorsesem. Upozornili na sebe příběhem z newyorské italské čtvrti Špinavé ulice. Poté mu režisér Francis Ford Coppola nabídl roli Vita Corleoneho v pokračování mafiánské fresky Kmotr. V roce 1975 získal za roli prvního Oscara.
  • V roce 1981 získal podruhé Oskara za ztvárnění postavy boxerského šampióna v dramatu Zuřící býk.
  • Významné role ztvárnil například ve filmech Tenkrát v Americe, Frankenstein, Jackie Brownová, Spáči či Casino. Zářil i v satirách, komediích Vrtěti psem, Přeber si to, Přeber si to znovu, Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr.

Novinářům ve Varech se také přiznal, že v minulosti hrál nejen ve slavných filmech, ale také účinkoval v reklamě. "Je to hodně let dozadu. Vzpomínám na reklamu na automobil," doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám