Hlavní obsah

Dny dobré vůle s rádiem pro děti a ekologickou soutěží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velehrad dětem, každoroční součást Dnů lidí dobré vůle (3. - 5. července), připravil pro letošní ročník pravé rozhlasové vysílání. Rádio dobré vůle zahájí vysílání 4. července v 15 hodin. Poslechnout si ho lze buď přímo na Velehradě, nebo prostřednictvím internetu. Program na Velehradě zahrnuje také koncerty Petra Bendeho, Ewy Farné a dalších.

Foto: Achriv Právo, Právo

Na Velehradě vystoupí mimo jiné Petr Bende.

Článek

U příležitosti cyrilometodějských oslav na Velehradě připravili organizátoři Dnů lidí dobré vůle ve spolupráci s Centrem pro rodinný život v Olomouci program pro nejmenší a jejich rodiče. Letošním zastřešujícím tématem Velehradu dětem je Rádio dobré vůle: „Pro děti jsme si připravili pravé rozhlasové vysílání se vším všudy. Nebude chybět ani předpověď počasí,“ upřesnil Lubomír Nágl, hlavní organizátor Velehradu dětem.

Rádio dobré vůle má připraveny dvě podoby: „Vysílat budeme jednak živě z B pódia před bazilikou, jednak také přes internet,“ upřesnil Nágl a dodal „kdo si chce naše vysílání naladit, musí buď přijet přímo na Velehrad, nebo si ho poslechnout přes www.velehrad2008.cz.“

Kromě velehradského rozhlasového vysílání čeká na děti také dobrodružství na hradě, různé soutěže, pěvecká vystoupení a v neposlední řadě také rozhovory se zajímavými osobnostmi: „V letošním roce možná přijde i školník,“ doplnil Nágl.

Ekologická soutěž

V rámci Dnů lidí dobré vůle se návštěvníci mohou dozvědět i něco více o zodpovědném přístupu k životnímu prostředí. Informace a ekologické poradenství jim zprostředkují ekologické organizace a hnutí buď u informačního stánku na Velehradě, nebo přímo v archeoskanzenu v Modré. Součástí letošního ročníku bude navíc slavnostní vyhlášení vítězů soutěže o „Nejekologičtější počin na výletě či dovolené“, kterou zaštiťuje Kateřina Jacques.

Nejzajímavější příspěvky zaslané do soutěže budou vystaveny a jejich tvůrci budou odměněni: „Ceny pro vítěze jsou zatím tajemstvím, ale určitě budou zajímavé a šetrné k životnímu prostředí,“ usmívá se Lucie Nováková, a v zápětí upřesňuje: „Šanci na výhru měli jen ti, kteří dokázali při odpočinku udělat i šetrný krok k přírodě.“ To potvrzuje hned několik soutěžních příspěvků. „Dovolená prožitá v souladu s přírodou je elixírem nejen pro tělo, ale i pro duši,“ uvedla Lucie Nováková.

Ekologové navíc všem zájemcům, kteří 4. července navštíví archeoskanzen v Modré, rádi zodpovědí jakékoli otázky týkající se životního prostředí: „I v tomto roce nás návštěvníci najdou v archeoskanzenu v Modré, nově však budeme mít informační stánek také přímo na Velehradě před bazilikou,“ upřesnila Nováková.

Výstavy

V prostorách Stojanova gymnázia návštěvníci najdou mimo jiné nejnovější cyklus fotografií Jindřicha Štreita, dále také životopisnou výstavu papeže Benedikta XVI. a výstavu vítězných prací z dětské výtvarné soutěže Cestou dvou bratří. Výstavy budou veřejnosti přístupné od 4. července až do konce července.

Reklama

Výběr článků

Načítám