Hlavní obsah

Luciano a Etana z Jamajky budou hvězdami Reggae Ethnic Session

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský festival zaměřený na reggae a ska Reggae Ethnic Session (27. - 29. června v Žizníkově u České Lípy) nakonec neuvítá dvojici Jah Mason & Lutan Fyah, protože celé jejich evropské turné bylo zrušeno. Organizátoři ale rychle našli plnohodnotnou náhradu, bude jí jamajský zpěvák Luciano a zpěvačka Etana.

Článek

Luciano u nás vystupoval už v roce 2004 v pražském klubu Roxy, nyní je na turné s novou deskou Jah Is My Navigator. "Pro mnohé je nejlepším následovníkem Boba Marleyho, Dennise Browna či Petera Toshe. Ve své už takřka dvacetileté tvorbě kombinuje lásku k Bohu a obdiv ke všemu živému do neotřelé, velmi osobité a lehce duchovní směsi rocku, R, dancehallu a především roots reggae," říká za organizátory Lukáš Kolíbal.

Luciana a kapelu Jah Messenjah Band s kapelníkem Deanem Fraserem na akutálním turné doprovází ještě mladá reggae-soulová hvězdička Etana. Začínající zpěvačka právě vydala první desku The Strong One, která absorbovala vlivy reggae, soulu i pop-jazzu.

Dále na festivalu vystoupí Polemic, EastWestRockers, Feher Fekete Kerek či domácí jazzující ska Prague Ska Conspiracy a Švihadlo. Současné reggae s příměsí dancehallu představí Mr. Cocoman & Solid Vybez, Zion Squad či hiphopovější Afrodisiak s americkým MC Turnerem u mikrofonu a spousta dalších.

DJové budou vystupovat na dvou soundsystémových scénách. Na reggae-dancehallové se kromě českých DJs objeví například Rock Stone z Německa, francouzský Damalistik, Raggamuffin Whiteman z Belgie nebo průkopníci dancehallu ze sousedství - Ghetto Youths z Trenčína.

Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích TicketPro, TicketPortal a TicketStream. Cena lístků je v předprodejích za 490,- Kč, na místě pak 590,- Kč na celé tři dny festivalu. Další informace najdete na internetových stránkách www.reggaefestival.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám