Hlavní obsah

TV tip: ME ve fotbale, Gejša, Planeta Opic

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu začíná fotbalové mistrovství Evropy. Protože se očekává, že přenosy TV Prima přikovají k obrazovkám většinu Čechů, ostatní televize si své trumfy schovaly na jindy. Mezi filmovými reprízami tentokrát vyniká alespoň relativně nová Gejša a sci-fi Planeta opic.

Článek

ME ve fotbale: Švýcarsko - Česká republika

V sobotu v 17.15 začíná na Primě přímý přenos zahajovacího utkání fotbalového ME v Basileji. Úvodní vystoupení českého týmu komentují Jiří Nikodým a Vladimír Šmicer. Další utkání (Portugalsko-Turecko) následuje od 20.15. Televize Prima odvysílá živě téměř všechny zápasy z celkového počtu 31 zápasů pouze čtyři nabídne kvůli jejich souběžnému hracímu času ze záznamu.

(ME ve fotbale, Prima, So 17.15)

Foto: Profimedia.cz

Americký film Gejša Roba Marshalla vyniká exotikou prostředí a hudbou.

Americký film Gejša Roba Marshalla vyniká exotikou prostředí a hudbou.foto: Profimedia

Gejša

V době před 2. světovou válkou je malá japonská holčička odtržena od svých chudých rodičů, aby se z ní stala gejša. Jako dospělá Sayuri si podmaní nejmocnější muže své doby, ale její skutečná láska je, jak už to v romantických snímcích chodí, nedostupná.

Film Roba Marshalla z roku 2005 je oceňován pro hezky a výpravně natočené exotické obrazy a kvalitní hudbu, kritici ho ale také označují za rozvleklý a nudný. Posuďte sami.

(Gejša, Nova, So 20:00)

Planeta Opic Foto: Nova

Planeta opic

Režisér Tim Burton v roce 2001 natočil remake klasické filmové sci-fi z šedesátých let Planeta Opic. Postapokalyptický příběh vypráví o kosmonautovi, který ztroskotá na cizí planetě ovládané opicemi, které zotročily zbytky lidí. Postupně se odhaluje strašná pravda o zdánlivě "cizí" planetě.

Do hlavních rolí obsadil režisér Marka Wahlberga, Tima Rotha, Helenu Bonham-Carterovou, Paula Giamattiho či Krise Kristoffersona.

(Planeta opic, Nova So 14:35)

Reklama

Výběr článků

Načítám