Hlavní obsah

Melodický punk-rock talentovaného Billyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadští rockeři Billy Talent se v Česku poprvé představili jako předkapela My Chemical Romance a traduje se, že byli lepší než hlavní koncert. Třiadvacátého června lze vidět tuhle nadupanou partičku v malé sportovní hale na pražském Výstavišti společně s americkými Anti-Flag.

Článek

Billy Talent začali hrát už začátkem 90. let pod názvem Pezz, ale z regionálních poměrů se vypracovali až po roce 2000, kdy se jejich eponymní album nečekaně uchytilo nejen v Kanadě, ale i v Evropě. V roce 2006 pak vyšla další dávka  melodického punk-rocku na desce Billy Talent II.

Vypalovačka This Suffering už delší dobu rotuje v hudebních televizích a vzbuzuje zájem u stále širšího publika. Loni také vyšel záznam jejich světového turné na CD a DVD pod názvem "666".

"V roli speciálních hostů Billy Talent se v Praze představí punkoví harcovníci ANTI-FLAG, kteří se v současné době řadí mezi nejznámější, ale zároveň i nejpracovitější spolky v punk-rockovém žánru. Jejich tvorba je založena na klasicky jednoduchých, ale opravdu silných strhujících punkových melodiích, výrazné baskytaře ale i na inteligentních angažovaných textech, stavících se čelem k současným nejpalčivějším americkým i světovým problémům," doplňuje Michal Máka z firmy Warner Music.

Stejně jako Billy Talent vznikli Anti-Flag před necelými patnácti lety. Výrazným momentem v historii kapely byl rok 2000, kdy koncertovala na Warped Tour společně s NOFX, jejichž frontman Fat Mike si ji okamžitě zamiloval a oslovil ji s nabídkou na vydání dalšího alba. Výsledkem této spolupráce byla nakonec alba dvě, Underground Network a The Terror State.

Spolupráce s Mikeovým vydavatelstvím Fat Wreck Chords přinesla Anti-Flag masivní zájem punk-rockových posluchačů z celého světa a vynesla je do samého popředí daného žánru. V lednu 2006 zavítali i do České republiky, kde se představili ve vyprodaném pražském klubu Futurum.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám