Hlavní obsah

Tereza Kerndlová odletěla do Bělehradu soutěžit v Eurosongu

Právo, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před polednem odletěla v pondělí z pražského ruzyňského letiště do Bělehradu zpěvačka Tereza Kerndlová, která bude 22. května Českou republiku reprezentovat na evropské písničkové soutěži Eurovision Song Contest.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvačka Tereza Kerndlová se loučí s Prahou.

Článek

"Letíme s velkým předstihem, protože nás čekají zkoušky a seznamování se s halou a pódiem. Už v úterý odpoledne absolvujeme první půlhodinovou zkoušku přímo v aréně. Před samotným semifinále následují ještě další čtyři. Do toho nás samozřejmě čeká i pár dnů volna," řekla Právu Kerndlová.

Česká zpěvačka vystoupí ve druhém semifinále, kde jí bude soupeřem dalších osmnáct zpěváků a skupin. O případném postupu do finále rozhodnou hlasy diváků z celé Evropy, které budou soutěžícím posílat prostřednictvím esemesek.

"Můj sen je dostat se do finále. To by byl obrovský úspěch. Vyšší cíle teď nemám. A když se do finále nedostanu, vrátím se do Čech a budu zpívat tady," řekla ještě Kerndlová.

Eurovize je hlavně o show

"Na Eurovizi je vždycky důležité mít dobrou písničku a dobrou show, protože ta k tomu patří," řekla Kerndlová, která bude stejně jako v českém národním kole soutěže zpívat titulní píseň svého nového sólového alba nazvaného Have Some Fun. "Eurovize je hodně o show, o tom, jak samotné vystoupení vypadá, jak vypadá (soutěžící) sám a co má na sobě a já myslím, že jsme se snažili tyhle všechny věci udělat co nejlíp, jak to šlo," prohlásila.

"Já jdu do Evropy, abych ukázala, že nejhezčí ženský jsou v Česku a na Slovensku, bude to takový babinec na pódiu," dodala Kerndlová, kterou první zkoušky v bělehradské aréně, v níž se obě semifinálová kola i finále odehrají, čekají již v úterý.

Další soutěžní kola Eurosongu odvysílá Česká televize, která rovněž uspořádala její české národní kolo. V něm byli neúspěšnými soupeři Kerndlové zpěvák Sámer Issa, duo Le Monde, Iva Frühlingová, skupina Temperamento!, zpěvačka L.B.P., kapely Gipsy.cz, Toxique a Čechomor a Daniel Nekonečný.

Soutěž dříve známá pod názvem Velká cena Eurovize se poprvé uskutečnila před 52 lety; Česko se jí však poprvé zúčastnilo až v loňském roce. Vítězi domácího kola, populární rockové skupině Kabát, se tehdy probojovat až do finále nepodařilo. V případě, že by Kerndlová postoupila do finále a dokonce v něm vyhrála, vyvrcholil by příští ročník soutěže právě v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám