Hlavní obsah

Jazzfest Brno se prodlužuje

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V nové delší podobě se letos uskuteční 7. ročník mezinárodní přehlídky jazzové hudby Jazzfest Brno 2008. Náš nejkvalitnější jazzový festival začíná v neděli 20. dubna a potrvá do 29. dubna. Rozšíření na 10 dní si vynutil velký zájem účinkujících i posluchačů.

Článek

Bude se hrát v klubech, na open-air scéně, v Městském divadle i v Divadle Husa na provázku. Úvodní nedělní koncert v divadle kromě big bandu Gustava Broma se zpěvákem Peterem Lipou představí i ruského saxofonistu Igora Butmana.

V dalších koncertech se do Brna vrátí místní rodák kytarista Roman Pokorný, ze zahraničí přijede rakouské smyčcové kvarteto Radio String Quartet s úpravami skladeb Mahavishnu Orchestra, slovenské kvinteto Bashavel či polskoamerická zpěvačka Aga Zaryan. Z domácích ještě mj. kytarista Petr Zelenka, Vertigo Quintet a trio kytaristy Davida Dorůžky se švédskou zpěvačkou Josefine Lindstrandovou.

Organizátoři dle Viléma Spilky z vedení festivalu si cení nejvíce sobotního koncertu (26. 4.) s americkým saxofonistou Richem Perrym a jeho Open Sextetem a závěrečného koncertu 29. 4. s brazilskou zpěvačkou Eliane Eliasovou v programu Eliane Elias Sings and Plays Bill Evans. Doprovodí ji americké legendy Marc Johnson (kontrabas) a bubeník Adam Nussbaum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám