Hlavní obsah

Bajofondo poprvé v Praze spojí elektroniku a tango

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoamerická skupina muzikantů Bojofondo, která má na kontě soundtracky k filmům jako Amores Perros, 21 gramů nebo Zkrocená hora, za níž získali Oskara, přijede 10. dubna do pražského klubu Lucerna Music Bar. Kapela se chystá představit poslední album Mar Dulce, na kterém opět skvostným způsobem spojují jemnou elektronickou hudbu s tangem i rockem.

Článek

Skupina Bajofondo vznikla někdy v roce 2002 jako parta hudebníků z Argentiny a Uruguaye. Pod jménem Bajofondo Tango Club vydali na reprezentativním labelu latinské Universal Music první album, které už tenkrát začalo chytlavým způsobem spojovat jemnou elektroniku s tangem.

Jejich prvotiny, která byla několikrát v rodné Argentině platinová, se celosvětově prodalo přes 300 tisíc kusů. Skupina neustrnula a i nadále pokračovala v instrumentální smršti latiských rytmů přirovnatelné svým způsobem jen ke Ghotan Projekt.

Od doby zrození kapela vydala celkem čtyři studiová alba a několik soundtracků ke kultovním především alternativním filmům. Největší ohlas získala hudba k filmu Zkrocená hora, za níž získali nejen cenu Grammy ale i Oscara.

Posledním počinem už pod názvem Bajofondo je album Mar Dulce, na kterém hostuje i zpěvačka Nelly Furtado. To obsahuje opět velkou rozmanitost skladeb od vokálně chytlavé skladby Pa baila, snivé mužské balady Fairly Right až po s rapovou dikcí recitovanou píseň El Andén.

Přijďte se zaposlouchat do snivých balad osmičlenné kapely Bajofondo do pražského klubu Lucerna Music Bar ve čtvrtek 10. dubna od 21 hodin.

Ukázky z posledního alba Bajofondo si můžete poslechnout zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám