Hlavní obsah

Monumentální Carmen v O2 Areně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské publikum uvidí monumentální nastudování opery Georgese Bizeta Carmen v provedení tří stovek umělců. V pražské O2 Areně, jak se bude jmenovat nynější Sazka Arena v Libni, vystoupí 25. dubna Lvovský filharmonický orchestr z Ukrajiny pod vedením německého dirigenta Waltera Haupta společně s Ukrajinským národním sborem.

Článek

Na scéně se dále objeví i řada tanečníků a sólistů z různých dalších evropských zemí. "Monumentální opera Carmen je první mezinárodní operní inscenace, která bude pracovat s animovanou velkoplošnou projekcí a videoklipy i s interakcí mezi obrazovkou a jevištěm a také s detailními záběry dění na jevišti," uvedl za pořadatele Petr Novák.

Režisérkou představení, které se v Česku zastaví během evropského turné, bude Yekta Karaová z Turecka, dlouholetá intendantka opery v Istanbulu. "Je to první nastudování Carmen na Západě, které režíruje muslimská žena," konstatoval Novák.

Kromě využití moderních technologií budou podle Nováka zvláštností představení velkolepé hromadné scény. "Slavná hudba Georgese Bizeta se prolíná s efektními tanečními scénami, a vytváří tak jedno z nejvíce ohromujících jevištních představení současnosti," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám