Hlavní obsah

Putinovi a Gazpromu zpívali Deep Purple a Tina Turnerová

Právo, ČTK, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Legendární britská skupina Deep Purple a americká hvězda Tina Turnerová zpívaly v pondělí v Moskvě na firemním večírku ruského plynárenského monopolu Gazprom.

Článek

Poslechnout si je do Kremlu přišli prezident Vladimir Putin, jeho pravděpodobný nástupce, první vicepremiér a předseda správní rady Gazpromu Dmitrij Medvěděv i další místopředseda ruské vlády Sergej Ivanov.

Podle ruských médií přišla tato zábava na dolarové sumy v řádu mnoha miliónů: jen Turnerová si za vystoupení prý řekla 2,5 miliónu dolarů.

Čtyřhodinový koncert, kterého se účastnily také ruské popové hvězdy včetně tamní divy Ally Pugačovové, si manažeři Gazpromu nadělili k 15. výročí vzniku firmy. Skupina Deep Purple prý byla objednána přímo pro Medvěděva, který je jejím náruživým fanouškem.

„Rocková babička“ Turnerová přiletěla na koncert ihned po předávání cen Grammy z Los Angeles. Chovala se prý ale značně nevrle a kvůli jejím vrtochům řidič vozidla, v němž mířila do Kremlu, způsobil nehodu – naštěstí bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám