Hlavní obsah

Balkánská dechovka vezme Prahu útokem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horkokrevnou hudbu, kterou už Češi dobře znají z filmů Emira Kusturici i z několika koncertů, přiveze 31. ledna do pražského Divadla Archa slavný Boban i Marko Marković Orkestar.

Článek

Markovičův orkestar je dnes symbolem balkánské dechovky a držitelem mnoha ocenění. Tato divoká srbská kapela se dostala do povědomí mimo jiné díky slavným Kusturicovým filmům jako Underground, Dům k zavěšení a Černá kočka, bílý kocour.

Boban Markovič předal v roce 2006 vedení kapely svému synovi Markovi. Na současných koncertech zní také skladby z filmu „Guča!“, kde hrál Marko hlavní mužskou roli a zároveň složil část hudby. Dále pak skladby z nového alba, které také připravoval převážně Marko.

Boban Marković kromě svého orchestru vystupoval např. s The Klezmatics Franka Londona a projektem Brotherhood of Brass. S velkým úspěchem vystupoval v České republice na festivalech Colours of Balkan Brass, Trutnov, Sázavafest a Eurotrialog.

Vstupenky na koncert Boban i Marko Marković Orkestar jsou za 430 Kč k dostání v Divadle Archa nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám