Hlavní obsah

Hobita bude produkovat Peter Jackson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých sporech se společnost New Line Cinema dohodla s režisérem Pána Prstenů Peterem Jacksonem na spolupráci. Další tolkienovský velkofilm Hobit bude mít na starosti jako producent, uvedla v úterý BBC.

Foto: Reuters

Režisér Peter Jackson

Článek

Peter Jackson už podepsal smlouvu na dvojdílný film o Hobitovi podle světoznámé předlohy spisovatele J.R.R. Tolkiena.

Původně byl z projektu vyloučen kvůli tomu, že se s firmou soudil o část peněz, které slavná trilogie Pán prstenů vydělala. Letos v srpnu ale New Line Cinema překvapivě obrátila a pozvala Jacksona, aby na připravovaném filmu přece jen pracoval.

"Jsem velmi potěšen, že jsme byli schopni překonat naše rozpory," uvedl Jackson, "s radostí budeme pokračovat na naší cestě Středozemí."

Velký zájem o Hobita projevil také herec Ian McKellen, který si zahrál čaroděje Gandalfa v trilogii Pán prstenů. Podle McKellena je velmi pravděpodobné, že bude požádán, aby se role ujmul. O tom s největší pravděpodobností rozhodne až nový režisér, jehož jméno nikdo nezná, ale začátkem roku se spekulovalo např. o Samu Raimim.

Oba filmy o Hobitovi se mají točit současně a do kin se dostanou až v roce 2010. Očekává se od nich enormní úspěch, stejně jako od legendární trilogie, která posbírala celkem sedmnáct Oscarů a vydělala přibližně tři miliardy dolarů.

Anketa

Může Hobit překonat Pána prstenů?
Ano
64 %
Ne
25,3 %
Nevím
10,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2825 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám