Hlavní obsah

Nejvíce nominací na Zlatý globus získal film s Keirou Knightleyovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Největší počet nominací na americkou filmovou cenu Zlatý globus získal film Pokání, historická romance s Keirou Knightleyovou a Jamesem McAvoyyem.

Foto: Fred Prouser , Reuters

Herečka Hayden Panettiereová čte nominace na Zlaté globy na tiskové konferenci v Beverly Hills.

Článek

Kromě tohoto snímku se sedmi nominacemi bylo ještě nominováno dalších šest: Americký gangster, Východní přísliby, The Great Debaters, Michael Clayton, Tahle země není pro starý a Až na krev.

Nominace za nejlepší mužský herecký výkon získali James Atoy, George Clooney, Daniel Day-Lewis, Viggo Mortensen a Denzel Washington. V ženské kategorii byly nominovány Keira Knightleyová, Cate Blanchettová, Julie Christieová, Jodie Fosterová a Angelina Jolieová.

Návrhy na Zlaté globy přicházejí měsíc před jejich slavnostním vyhlášením. Ceremoniál jubilejního 65. ročníku se uskuteční 13. ledna. Ocenění v podobě zlaté zeměkoule uděluje devadesátičlenná Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu a její ceny jsou považovány za předzvěst filmových Oscarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám