Hlavní obsah

Etnická politika Fun-Da-Mental míří do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského klubu Lucerna Music Bar míří britská etnicko-elektronická kapela Fun-Da-Mental, která je proslulá svými otevřenými politickými názory, za které byla málem zatčena. Své poslední album All is War přijedou představit už 29. listopadu.

Článek

Britská skupina Fun-Da-Mental, která je považována za radikální, vznikla už v roce 1991 a má za sebou šest vydaných alb. Jsou proslulý svými antirasistickými a vesměs otevřenými názory na politiku a různá kontroverzní témata.

Jejich hudba obsahuje etnický základ, spojuje výběr z východních i západních směrů, a to vše míchá s britskou klubovou elektronikou.

Jejich poslední album All is War vyvolalo mediální poprask a někteří členové britského parlamentu dokonce volali po zatčení kapely. Lídr kapely Aki Nawaz se však nezalekl a i přes tyto výhrůžky prohlásil, že je připraven se nechat zatknout, k čemuž se úřady nakonec neodhodlaly.

Jejich české vystoupení v rámci evropského turné se uskuteční 29. listopadu v pražském Lucerna Music baru od 20 hodin.

Ukázku z jejich tvorby si můžete poslechnout na www.myspace.com/originalfundamenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám