Hlavní obsah

Slovenský Team pojedenácté

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská skupina Team byla na konci 80. let se svým romantickým energickým poprockem výrazným zjevem na domácí scéně. V další dekádě vydala pár průměrných alb a mánie utichla. Dnes v Česku většina lidí netuší, že ještě existuje a nahrála už jedenáctou desku. Jmenuje se prostě: 11.

Článek

Kapela před vydáním CD ohlásila, že bude mít "současný sound a zároveň velmi melodické písničky". Nikdo samozřejmě nemohl čekat, že Team přijde s něčím revolučním, a tak není divu, že nepřišel. 

V praxi se pořád drží svých starých postupů, ale úplně (kromě jedné písničky) osekala kytarové sólování a tvrdší zvuky a těžiště se přesunulo ke klávesám. Na pozadí pak občas přidali nenápadné šustivé computerové efekty, jejichž smysl není moc zřejmý. Tedy přesun od poprocku k čistému rádiovému popu.

Když si po letech poslechnete staré pecky jako Reklama na ticho nebo Držím ti miesto, zjistíte, že Team byl docela řízný 80´s rock mladých kluků, kteří vyrůstali na Queen a snažili se ve svých podmínkách o něco podobného. Nová deska ale taková není, chybí tu energie, výbušnost.

Pavol Habera ovšem pořád dobře zpívá a některé z balad mají obstojné melodie, takže se album 11 určitě dá doposlouchat až do konce. V rámci současné česko-slovenské scény průměr.  

Team: 11, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám