Hlavní obsah

Joe Cocker se vrací po 11 letech do Ostravy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezaměnitelný chraplák britského zpěváka Joe Cockera naplní za pět dní prostory největší ostravské sportovní haly. Pondělní koncert v ČEZ Aréně přitom bude už druhým ostravským vystoupením legendárního vokalisty, který zde s velkým úspěchem koncertoval už před jedenácti lety.

Článek

Naposledy v Česku Cocker zpíval před sedmi lety v Praze. Na ostravském koncertu pořadatelé očekávají účast až pěti tisíc lidí. Joe Cocker přitom chystá v ČR ještě jeden koncert, 12. prosince zazpívá v Praze.

Joe Cocker je jedním z mála dosud žijících umělců, který se může pyšnit svou účastí na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969. Do dějin populární hudby se zapsal mimo jiné strhujícím podání beatlesáckého hitu With A Little Help From My Friends.

Přes dvacet řadových alb

Jeho osobitý hlas ohromuje rockové fanoušky už čtyři desetiletí. Přestože má tento otec bílého soulu na svém kontě více než dvacet řadových alb, to nejlepší ze sebe dokáže vydat na pódiu. "Joe Cocker se kromě svých starých hitů chystá naživo představit i skladby ze svého posledního alba Hymn For My Soul," avizují pořadatelé.

Ještě před příchodem hlavní hvězdy bude publikum zahřívat domácí zpěvačka Věra Špinarová. "Když nás management Joe Cockera oslovil s požadavkem na doporučení předskokana, bylo nám jasné, že musíme vybírat z osobností, které jsou mu blízké. Zároveň to měl být člověk úzce spjatý s Ostravou, takže Věra Špinarová nám vyšla jako ideální volba a mám radost, že naši nabídku přijala," řekl šéf pořadatelské agentury Velryba Michal Žáček.

Špinarová je možností zazpívat si na jednom pódiu s Cockerem nadšena. "Na jeho koncert bych se určitě přišla podívat, i kdybych tam neúčinkovala. Je to pro mne velká čest a zároveň zodpovědnost. Jsem ráda, že se koncert koná v Ostravě, kde mě moji fanoušci podrží," řekla Špinarová.

Vstupenky na vystoupení Joe Cockera jsou ještě k dispozici v obvyklých předprodejích v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert začne ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám