Hlavní obsah

Nová CD - Bajofondo Tango Club, Paul Van Dyk i Hurvínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden si mezi hudebními novinkami vybere opravdu každý. Příznivci world music zajásají nad novinkou Bajofondo Tango Club, kteří hráli i na letošních Colours of Ostrava, na své si přijdou i příznivci taneční hudby speciálně Paul Van Dyka. Rockery potěší Against Me! a pro všechny je tu 5CD Spejbla a Hurvínka.

Článek

Bajofondo Tango Club: Mar Dulce

Hvězdy festivalu Colours of Ostrava, částečně rodinný uruguaysko-argentický projekt Bajofondo Tango Club, kombinující house, trance nebo hip hop s tradičním jihoamerickým tangem platí na poli latinskoamerické world music za silné hráče, ostatně jejich člen Gustavo Santaolalla loni získal Oscara a Zlatý glóbus za hudbu k filmu Zkrocená hora. Nyní Bajofondo připravili nové album Mar Dulce. V roli hostů se na něm představí mimo jiné zpěvačka Nelly Furtado nebo Elvis Costello.

Universal Music

Against Me!: New Wave

Americká parta působí na scéně již od roku 1997 a začínala jako folk-rocková kapela. Jak se měnila sestava, měnil se i sound kapely, až vykrystalizoval do současné podoby, který se dá charakterizovat jako punkrock. Na New Wave je zajímavé jméno producenta, kterým není nikdo jiný než Butch Vig, bubeník Garbage a producent legendárního alba Nevermind od Nirvany.

Warner Music

Klasický Spejbl a Hurvínek

Proslulé loutky Spejbla a Hurvínka vznikly v roce 1920 (Spejbl) a 1926 (Hurvínek). Život jim vdechl a jejich charakter určil divadelní nadšenec Josef Skupa (1892-1957). Spejblovi přiřkl roli nespokojeného bručouna a popleteného poučovatele svého prostořekého syna Hurvínka. Mluvil obě postavy tak, že plynule přecházel z basu otcova do fistulky synka. Dialogy obou protagonistů postavil na principu zaskočeného učitele, maskujícího svou nedotknutelnost rodičovskou autoritou a důsledně zvídavého žáka.

Komplet pěti CD obsahuje maximum dostupných zvukových nahrávek scének a výstupů Josefa Skupy pořízených firmou His Master's Voice, dále pak Ultraphonem, Supraphonem, záznamů z archivu Českého rozhlasu a z pozůstalosti tvůrce. Komplet je určen nejen znalcům, nadšencům, sběratelům, fandům, ale i nováčkům mezi obdivovateli díla Josefa Skupy, s výpravným bookletem, mapujícím dílo tohoto světoznámého loutkáře.

Supraphon

Paul Van Dyk: In Between

Jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších DJů na světě, němec Paul Van Dyk, vydává nové album In Between, které představí i v České republice na hudebně-taneční akci Paul van Dyk In Between Album Tour, která se odehraje 14. září v pražské T-Mobile Aréně. Album obsahuje sedmnáct originálních skladeb a hostuje na něm několik zajímavých zpěváků jako David Byrne, Ashley Tomberlin, Wayne Jackson nebo Jessica Sutta z Pussycat Dolls. Z posledně jmenované spolupráce vzešel pilotní singl White Lies.

Universal

Plain White T's: Every Second Counts

Americká emo rocková kapela Plain White T's se stala ve Spojených státech senzací, když se její balada Hey There Delilah, která pochází z jejich čtvrtého alba Every Second Counts (V USA vyšlo již koncem minulého roku) , zařadila do čela americké singlové hitparády. Křehká akustická píseň není klasickým rádiovým trhákem, přesto se za oceánem do éteru dostala díky vemlouvavé melodii a jedinečné atmosféře.

EMI

Kenna: Make Sure They See My Face

Kenna se nejdříve snažil upoutat pomocí zvuku podobnému U2 a Stevie Wonderovi či Johnovi Legendovi, později používáním jejich podkladů jako odrazového můstku pro své vlastní hudební nápady. Na výsluní mu pomohl sing Hell Bent z jeho debutového alba a také turné, které v roce 2003 absolvoval s frontmanem Depeche Mode. Nové album Make Sure They See My Face podle prvních reakcí kritiky vystřelí Kennu na výsluní. Produkce se ujali Neptunes - Chad Hugo a Pharrell Williams.

Universal

Colbie Caillat: Coco Colbie

Caillat je nová zpěvačka, písničkářka a skladatelka, jejíž hudba je založena na akustickém podání ovšem se skvělými aranžemi. Mezi její vzory patří John Mayer, Bob Marley, Lauryn Hill a The Weepies a to se v hudbě samotné odráží. Objevena byla nikoli díky koncertům nebo dobrému PR jejích desek, ale díky internetu. Během několika měsíců se stala nejúspěšnější nepodepsanou zpěvačkou www.myspace.com, kde si její písničky lidé přehráli více než 10 miliónkrát.

Universal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám