Hlavní obsah

Mariza zazpívá v Karlíně fado

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Portugalská zpěvačka Mariza, která patří k předním představitelkám stylu fado, vystoupí 7. června v Hudebním divadle v Karlíně. V posledních letech slaví velké úspěchy, před čtyřmi lety získala cenu BBC World Music Award, na kterou byla od té doby dvakrát nominována.

Článek

Pražský koncert nabídne podobný program jako loňské živé CD, které natočila s lisabonskými symfoniky, prozradila Novinkám zpěvačka.

"Koncert vychází z mého posledního alba Concerto em Lisboa s aranžemi cellisty Jacquese Morelenbauma. Zachycuje mé loňské vystoupení v Lisabonu. Vybrali jsme na ně písně z mých tří posledních desek, které zpívám nejraději," řekla Mariza, podle níž bude nálada podobná jako na desce.

"Pojetí je stejné, i když nebudeme mít Jacquese na pódiu a taky nebudeme mít orchestr," dodala.

Marizu totiž doprovodí v Praze stejní muzikanti jako v Lisabonu - Luis Guerreiro na portugalskou kytaru, António Neto na klasickou kytaru, Vasco Sousa na akustickou basovou kytaru a percussionista Joâo Pedro Ruela. Sestavu doplní trio hráčů na smyčce - cellista Paulo Moreira, houslista Antonio Barbosa a violista Ricardo Mateus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám