Hlavní obsah

Kabát do finálového kola Eurovize nepostoupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HELSINKY

Česká rocková kapela Kabát se neprobojovala do finálového kola soutěže Eurovision Song Contest. ČR měla v soutěži zástupce poprvé v historii. Seminálové kolo proběhlo ve čtvrtek večer v Helsinkách, finále bude v sobotu.

Článek

Diváci z celého svět vybírali z 28 zpěváků, zpěvaček a skupin, z nichž každý reprezentoval jednu zemi, deset finalistů. Ti se připojí ke 14 dalším, kteří mají místo ve finalé zajištěno díky dobrým výsledkům v loňském roce.

Ve čtvrtek večer se do finalé dostali reprezentanti Běloruska, Makedonie, Slovinska, Maďarska, Gruzie, Lotyšska, Srbska, Bulharska, Turecka a Moldávie.

Diváci mohli hlasy posílal kterémukoliv kandidátu kromě toho, který reprezentuje jejich zemi. Čeští fanoušci tak skupině Kabát, která zpívala píseň Malá dáma, nemohli pomoci.

Kabáti jako jediní vystoupili s rockovou písní, ostatní soutěžící dali přednost spíše popové hudbě. "Kdyby to poslouchali jenom rockeři, tak bychom měli vyhrát, ale já se obávám, že Eurovizi rockeři vůbec neposlouchají," řekl novinářům před odletem do Finska baskytarista skupiny Milan Špalek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám