Hlavní obsah

Prvomájový hard core

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americká hardcorová skupina Stretch Arm Strong vystoupí v úterý v pražském Rockcafé. Syrový hard core osmdesátých let spojuje s prvky melodického emo, že jejími vzory byly skupiny Black Flag, Sick Of It All a Gorilla Bisquits však nezapře.

Článek

Stretch Arm Strong se dali dohromady před třinácti lety ve městě Columbia v Jižní Karolíně. Tehdy populární neopunk Green Day a Offspring je ovlivnil, ale kapela hledala inspiraci u syrovější tvorby první generace amerického hard coru, která měla také mnohem silnější ideje. 

Vyvíjela se nejen hudba kapely, v níž začaly hrát stále větší roli prvky emo, ale i názory. Zatímco raná alba Compassion Fills The Void a Rituals Of Life z konce devadesátých let vyšla na známém politickém labelu Uprising, další desky dvě desky A Revolution Transmission a Engage vydala firma Solid State Records, což je pobočka původně křesťansko-punkového vydavatelství Tooth And Nail Records.

Zatím nejmelodičtější je loňské album Free At Last, na kterém už zpívá baskytarista Chris McLane.

Na koncertě dále vystoupí  tepličtí Action, třeboňští Suffer a mladá skupina Orangecap z Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám