Hlavní obsah

Good Charlotte posílili pozici

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká poppunková formace Good Charlotte, kterou založili bratři Joel a Benji Maddenovi, se proslavila několika hity. Jejich dvě poslední alba získala celosvětově multiplatinová ocenění. Proto byla novinka Good Morning Revival očekávána s velkou dychtivostí, zvláště mezi mládeží holdující tzv. emovlně.

Článek

Třináct skladeb na ní produkoval Don Gilmore, známý ze spolupráce s Linkin Park. Mixoval je Andy Wallace, který dělal s Nirvanou. Singlem z alba je skladba Keep Your Hands Off My Girl, v níž zpěvák Joel Madden rapuje. Dosud to nebylo zvykem.

Kapela si na desce zachovala dobře známou hudební tvář. Sází na svižné skladby, posazené na silném melodickém základu a důrazu na zvuk kytary. Odlehčení přináší občasná přítomnost klávesových nástrojů, což ovšem neznamená, že tím formace z ranku poppunku odešla.

Moc dobře ví, co funguje, a vítězná filozofie se nemění. Ani v hudbě. Připusťme, že se na nové desce podařilo Good Charlotte docílit zajímavých hudebních klenutí. Mladistvost, jež ze skladeb sálá, je přirozená a svědčí o ideové nevyčerpanosti skupiny. Vrcholným momentem jsou titulní skladba a také The River.

Good Charlotte si vydáním novinky svou dobrou pozici udrží. Vzhledem ke kvalitě předcházejících počinů by ji měli dokonce posílit.

Good Charlotte: Good Morning Revival

Sony BMG, 44:30

Reklama

Související témata:

Související články

The Good Charlotte hrají neopunk

Na neopunkovou formuli jednoduchých tříakordových písniček nabitých patřičným množstvím teenagerské energie a kapičkou vzdoru proti generaci rodičů,...

Výběr článků

Načítám