Hlavní obsah

The Good Charlotte hrají neopunk

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neopunkovou formuli jednoduchých tříakordových písniček nabitých patřičným množstvím teenagerské energie a kapičkou vzdoru proti generaci rodičů, s níž slavili v polovině 90. let velký úspěch Offspring i Greenday, vsadila i marylandská čtveřice Good Charlotte.

Foto: CŘ Brno
Článek

Možná by však v jejich případě než o punku bylo lepší hovořit o středoškolském rocku. Skupina nebojuje proti společnosti, baví jen sebe a své o pár let mladší posluchače.  

Soubor dali na prahu dospělosti dohromady obdivovatelé Clash, Beastie Boys a Cure a zpěvák Joel s kytaristou Benji, kteří žádné zkušenosti s hudbou neměli. Věděli však, co se líbilo jim i jejich vrstevníků a právě takovou hudbu začali hrát. "Byl jsem fascinován punkem z konce sedmdesátých let," říká Benji. "Dneska neexistuje hudba, která by zněla stejně, protože punk byl syrový."

Za pět let se skupina stal velmi úspěšnou, The Good Charlotte hráli před spřízněnými Bad Religion a Blink 182 i před Lit. Letos jí vyšlo album The Young And The Hopeless.

Reklama

Výběr článků

Načítám