Hlavní obsah

PRÁVO: Soutěž o setkání s Paulem Coelhem

Právo, zp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím poslední román nejčtenějšího současného brazilského spisovatele Paula Coelha Čarodějka z Portobella vydá nakladatelství Argo v českém překladu v pondělí 2. dubna. Ve čtvrteční literární příloze Salon v Právu můžete soutěžit o setkání s tímto spisovatelem.

Článek

Už nyní si v něm můžou číst ukázky on-line i čeští čtenáři na Coelhově blogu http://www.paulocoelhoblog.com.

Coelho psal knihu jako oslavu lásky a ženské síly. Čarodějka z Portobella je příběhem Athény, adoptivní dcery Libanonky a bohatého podnikatele z Bejrútu, kteří odejdou do Londýna, když v Libanonu vypukne válka. Athéně změní život manželství a narození syna, ale především hledání biologické matky, které ji zavede do Rumunska.

K uvedení své nové knihy autor napsal také sérii fejetonů o sedmi hlavních hříších, které od 8. března do 19. dubna vycházejí každý čtvrtek v Salonu, literární příloze Práva. Každý týden je k nim také připojena soutěž, jejíž hlavní cenou je setkání s Paulem Coelhem letos v létě, podle jeho programu buď v Česku, nebo jinde v Evropě.

Obálka knihy Čarodějka. Foto: archiv Právo

Coelho na svém blogu pravidelně odpovídá a prostřednictvím překladatele se věnuje i svým českým čtenářům. Internet považuje za způsob, jak být nezávislý na tradičních médiích. A na otázku, zda se nebojí porušování autorských práv prostřednictvím sítě, odpověděl: "Součástí nezadatelných lidských práv je vyhledávání informací, i čistě pro potěšení. Myslím, že ten, kdo si chce koupit knihu, si ji taky koupí. A kdo nemá peníze, bude se snažit sehnat si ji nějak zadarmo, a my bychom mu v tom neměli bránit."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám