Hlavní obsah

Oscarový Scorsese bude točit s Mickem Jaggerem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elita filmu a rock´n´rollu se spojila pro nový projekt The Long Play. Nejde o hudební dokument, ale o hraný film, který je založen na nápadu frontmana legendárních Rolling Stones.

Článek

Tvůrci slibují, že film bude "nekompromisním pohledem do zákulisí hudebního průmyslu" a jeho děj se rozpíná téměř od počátků rock´n´rollu až po nástup hip-hopu. Příběh prý částečně vychází z Jaggerových zážitků, ale nedá se říci, že jde o autobiografii.

Původní myšlenka příběhu pochází od Jaggera, který bude také koproducentem, ale zatím se neví, jestli se ve filmu objeví jako postava. Scorsese a Rolling Stones minulý rok spolupracovali také na koncertním dokumentu.

Renomovaný Martin Scorsese patří k největším hvězdám starší americké režisérské generace. Letos zazářil při udělování Oscarů. Stal se nejlepším režisérem a jeho Skrytá identita zase nejlepším filmem,  snímek navíc obdržel i cenu za nejlepší adaptovaný scénář. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Oscary pro Scorseseho i Helen Mirrenovou

Při letošním udělování Oscarů v Los Angeles se stala nejlepším filmem Skrytá identita Martina Scorseseho, který dostal také cenu pro nejlepšího režiséra....

Výběr článků

Načítám