Hlavní obsah

Anglický král měl velkolepou premiéru

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný snímek režiséra Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále měl ve středu druhou, tentokrát velkolepější premiéru. Prostor před pražským multikinem Palace Cinemas Slovanský dům obléhaly desítky lidí, pod palbou reflektorů a blesků se promenoval velbloud. Všichni netrpělivě očekávali hlavní hvězdy. Čas jim mezitím krátili moderátoři Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

Článek

Jiří Menzel přijel v bílém luxusním voze takřka po hodině. Doprovázely jej dvě blonďaté krásky, manželka Olga a známá německá herečka Julia Jentschová, představitelka hlavní ženské role. "Takový cirkus jsem nečekal," řekl Menzel a dodal: "Film je pro normální diváky, i pro ty, kteří už třeba zapomněli chodit do kina. Je to zkrátka staromódní film."

Hvězdné defilé si nenechali ujít ani mužský protagonista, bulharský herec Ivan Barnev s chotí, Rudolf Hrušínský a zpěvačka Tonya Gravesová, která hraje habešského císaře. Přijel i osobní přítel Jiřího Menzela, slavný maďarský režisér a držitel Oscara István Szabó. Ten si zahrál ve filmu malou roli.

Poté, co show na červeném koberci skončila, rozprchli se hosté v čele s Oscarem oceněným Menzelem do deseti naprosto plných sálů. Diváky ale tentokrát bylo dva tisíce pozvaných hostů z Česka i zahraničí. Mezi dalšími pozvanými byli také režisér David Ondříček, herečka Tereza Brodská, režisér Juraj Jakubisko, spisovatel Michal Viewegh a herečka Aňa Geislerová. Film na motivy stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala o příhodách českého číšníka Jana Dítěte po premiéře vstupuje do široké distribuce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám