Hlavní obsah

Vyjde nové album Anety, přijedou Tokio Hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť se toho v lednu a únoru na hudební scéně nikdy příliš neděje, v první polovině roku se můžeme těšit na zajímavé počiny. Nejde jenom o nové desky našich a zahraničních špičkových interpretů. Plány produkčních společností počítají také s koncerty několika zajímavých jmen. Asi největší pozornost vzbudí české zastávky skupiny Tokio Hotel a Rogera Waterse.

Článek

Mladá německá formace se k nám chystala již loni. V květnu odehrála propagační koncert v pražském klubu Futurum a slíbila při něm, že se brzy s českými diváky uvidí. Spekulovalo se o její říjnové zastávce, nicméně dorazí až 7. dubna, kdy se představí v ostravské ČEZ Aréně a bude propagovat své čerstvé album. To pod názvem Zimmer 483 vyjde v únoru.

Skupina má masový úspěch zejména mezi dětmi a teenagery, ale není bez zajímavosti, že jejich písnička Durch den Monsun byla zvolena třetí nejhorší písní historie. V anketě hlasovalo téměř 70 000 lidí. [celá zpráva]  

Waters má Prahu v plánu

Přestože agentura Interkoncerts dosud nepotvrdila vystoupení Rogera Waterse v pražské Sazka Areně, lze si jej bez obav do diáře zaznamenat. Bývalý člen skupiny Pink Floyd na svých internetových stránkách uvádí, že se v české metropoli zastaví 13. dubna. Jako tradičně přiveze i písně, které zpíval se svou mateřskou skupinou v jejích zlatých časech.

Interkoncerts pozval do Prahy také zpěvačku Shakiru (3. 3.), zpěváka Lionela Richieho (9. 3.) a čerstvě též Joan Baezovou, kamarádku bývalého českého prezidenta Václava Havla. Ta přibude do Velkého sálu Lucerny 2. dubna. Poprvé se v Česku představí legenda americké country Kris Kristofferson, který vystoupí 8. března v pražském Kongresovém centru. Loni vydal po dlouhých jedenácti letech nové album This Old Road, ke kterému vyrazí letos na evropské turné.

Zatím jen tři SuperStar

Dvě nejočekávanější české desky první poloviny letošního roku vydají Pražský výběr II. a Aneta Langerová. Kocábova nová sestava chystá album už několik měsíců. Jeho pracovní název je Vymlácené rockové palice a zajímavé bude sledovat, jak se principál v nové sestavě obejde bez Michala Pavlíčka a Viléma Čoka, s nimiž se rozloučil už loni.

Druhé studiové album Anety Langerové na sebe dalo rovněž dlouho čekat. Pomáhal jí s ním Michal Hrůza, bývalý zpěvák Ready Kirken a autor jedné z nejslavnějších písní Anety Langerové - Voda živá. Většinu skladeb na novinku si však zpěvačka napsala sama a pracovala rovněž na textech.

Vycházet začnou také debutové desky účastníků třetí řady soutěže Česko hledá SuperStar. "Zatím jsme definitivně rozhodnuti vydat album třem lidem z loňské série, Zbyňku Drdovi, Davidu Spilkovi a Báře Zemanové," řekl Právu Petr Čáp ze společnosti Sony BMG. Jako první by mělo v březnu vyjít debutové dílko Zbyňka Drdy.

V těchto dnech vychází koncertní záznam po vážné nemoci se navrátivší zpěvačky Kylie Minogueové nazvaný Showgirl Homecoming Live. V únoru vyjde také koncert Barbry Streisandové pojmenovaný Live In Concert 2006. Studiová alba na první polovinu roku nachystali Ozzy Osbourne, jenž točí již několik měsíců a informace o jeho práci jsou dosud velice kusé, skupina Aerosmith, která by se měla vrátit k bluesovému pojetí, či veselí punkoví The Offspring.

Téměř hotovo mají už Němci Scorpions, kteří natáčeli v Los Angeles. Během několika následujících týdnů vyjdou počiny Damona Albarna, bývalého člena skupin Blur a Gorillaz, Norah Jonesové, Joe Cockera, Joss Stoneové, Jennifer Lopezové, Avril Lavigneové či britské skupiny Kasabian. 6. února budou v Praze předány Desky roku Allianz 2006 pro nejlépe se prodávající nahrávky a 17. března se v Ostravě uskuteční vyhlášení výsledků odborné ankety Anděl Allianz 2006.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám