Hlavní obsah

Osamělá burleska v Divadle Alfred

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od středy do pátku bude Divadlo Alfred ve dvoře uvádět představení Ne Me Quitte Pas s podtitulem Burleska osamotě, na němž spolupracují umělci z Anglie, Španělska, Francie, České republiky a Polska.

Článek

Pokoušejí se v něm spojit své nápady z oblasti tance, pohybu, vizuálního divadla a klaunerie. Režie představení je dílem dvojice Kasia Zaremba-Byrne a Alex Byrne.

Kasia Zaremba-Byrne je performerka a tanečnice, která se narodila v Polsku a od svých dvaceti let žije v Anglii. Studovala na Ecole Monica Pagneaux ve Francii a Anglii a na Ecole Philippe Gaulier v Londýně. V České republice se starala o pohybovou složku představení Můj život se psy v pražském Dejvickém divadle. Vedla tu také workshopy na DAMU a na Mezinárodním festivalu evropských regionů v Hradci Králové.

Alex Byrne je britský režisér a divadelní pedagog, jehož hlavní doménou je fyzické divadlo s prvky klaunerie. Při práci vychází z divadelní dílny, z níž se postupně formuje celková podoba inscenace. V ČR už režíroval představení Můj život se psy a Antigona (Divadelní studio Disk Praha).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám